A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Знам'янської міської ради

Вшановуємо пам'ять Тараса Григоровича Шевченка. Літературно-мистецький вітраж «Єднаймося словом Великого Кобзаря!»

Дата: 07.03.2024 10:39
Кількість переглядів: 17

 

В історичній спадщині українського народу назавжди залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує людство в усьому цивілізованому світі.

У перші березневі дні ми, українці, вшановуємо Великого сина нашого народу – Тараса Шевченка. Цьогоріч 210 років минає з дня народження поета, проте і нині живе під сонцем України Кобзареве слово, слово великої, непогасної любові до свого народу, своєї землі. У всіх загальноосвітніх навчальних закладах Знам’янської громади тривають тематичні заходи, присвячені пам’яті геніального Пророка України Тараса Григоровича Шевченка.

До вшанування Генія українського народу - творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу долучилися вихованці Знам’янського центру дитячої та юнацької творчості (гурток «Театральний», керівник Олександр Кожухарь та Зразковий художній хореографічний колектив бального танцю «Перлина», керівник Наталія Залевська) в ході проведення літературно-мистецького вітражу «Єднаймося словом Великого Кобзаря!», який відбувся 06 березня 2024 року в глядацькій залі Центру дитячої та юнацької творчості (директор Геннадій Подвиженко).

Юні глядачі та педагоги привітно зустріли акторів, які декламували поезії Тараса Шевченка, у фрагментах театралізації за творами Кобзаря демонстрували силу та велич, незламність його духу та волю українського народу; в хореографічних постановках та піснях – єдність та красу, гармонійність та співучість нації.

Тарас Шевченко – титан духу й сили слова, належить до видатних людей, чию пам’ять вшановують в усьому світі. Він є для всіх українців порадником, батьком, пророком майбутнього, уособленням правди, символом України. Україна була для нього всім, а він став частиною наших українських сердець.

Дякуємо Збройним Силам України за тишу та мирне небо!

Слава Україні! Героям Слава!



« повернутися

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень